Menu

Muttiteatterin Simpauttaja sovitettiin Muholan maisemiin

Mikkoryssän baarissa hoipertelevat kylän rentut, juoppo toimittaja Kauniinmäen Jomppa (Mikko Hämäläinen, vas.) sekä Sysmänahon Hemmo (Asko Sääksjärvi). Kuvassa myös Imppa Ryynänen (Roope Rekonen) ja baarityttö Irma (Roosa Rekonen). Mikkoryssän baarissa hoipertelevat kylän rentut, juoppo toimittaja Kauniinmäen Jomppa (Mikko Hämäläinen, vas.) sekä Sysmänahon Hemmo (Asko Sääksjärvi). Kuvassa myös Imppa Ryynänen (Roope Rekonen) ja baarityttö Irma (Roosa Rekonen).

Heikki Turusen jättimenestys Simpauttaja saa vahvasti muholalaisen leiman kylän oman Muttiteatterin versiossa Matleena Väisäsen ohjauksessa.

Simpauttaja on suomalaisille tuttuakin tutumpi MTV-teatterin esityksenä 70-luvulta. Se on uusittu usein, ja niinpä rehevät repliikitkin palaavat helposti katsojan mieleen.

Muttiteatteri tuo sekaan vielä runsaasti paikallisväriä, kun tapahtumat sijoittuvat Kinnulaan ja Muholaan. Hilppa Ryynästä yllytetään käymään lääkärissä Hämäläisen luona ja Imppa riiustelee Marketan kanssa Häähkäkalliolla. Kylän juopot kehuvat, että Kinnulalla on rautainen maine stadissa. Se on kuin villiä länttä.

Vasta toista kesää näyttelevä Muttiteatteri selvisi isosta urakasta hyvin Muhola-päivän ensi-illassa. Heikki Turusen maalaiskuvaus on ronskia, eivätkä näyttelijätkään turhia kursaile. Äänenkäyttö on kiitettävän voimakasta vaikeissa ulkoilmaolosuhteissa. Etenkin Juulia näyttelevä Toini Hämäläinen revittelee täysillä.

Olavi Tuikkanen nousee esille luontevana Pirtamon vanhana isäntänä. Jarmo Piispasella on vaikein osa Simpauttajana. Televisiosta muistetaan Ahti Kuoppalan virtuoosimainen päärooli, mutta Piispanen ei yritäkään matkia häntä, vaan tekee reippasti oman, ketterän tulkintansa.

Simpauttajan voi nähdä Muholan monitoimitalolla vielä ensi sunnuntaina 20.7. kello 19, lauantaina 26.7. kello 19, sunnuntaina 27.7. kello 13 sekä lopuksi yönäytöksenä lauantaina 2.8. kello 22.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta