Menu

Muttiteatteri valmistelee esitystä Muhola-päiville

Ossi Väisänen, Roope Rekonen, Harri Laajoki, Sirkka Holmberg, Ronja Rekonen (edessä), Arja Hämäläinen, Jarkko Rekonen, Reetta Rekonen (edessä), Toini Hämäläinen, Rasmus Rekonen, Roosa Rekonen ja Mikko Hämäläinen (tuolissa) harjoittelivat lauantaina Muholan vanhalla koululla. Ossi Väisänen, Roope Rekonen, Harri Laajoki, Sirkka Holmberg, Ronja Rekonen (edessä), Arja Hämäläinen, Jarkko Rekonen, Reetta Rekonen (edessä), Toini Hämäläinen, Rasmus Rekonen, Roosa Rekonen ja Mikko Hämäläinen (tuolissa) harjoittelivat lauantaina Muholan vanhalla koululla.

Muholassa innokas kyläläisporukka on koonnut näytelmäryhmän, joka valmistelee parhaillaan näytelmää heinäkuisille Muhola-päiville.

Ajatus teatterista syntyi jo viime syksynä Muhola-seuran kokouksessa, kun haluttiin keksiä Muhola-päiville jotain uutta. Projekti pyörähti kunnolla käyntiin noin kuukausi sitten kun ryhmä aloitti harjoitukset. Näyttelijöitä on kahdeksantoista, osa isommissa ja osa pienemmissä rooleissa.

Nimeksi tuli yhteisen ideoinnin jälkeen Muttiteatteri. Mu-alku viittaa Muholaan ja mutti taas on paikallinen perinneruoka, joka on tehty ohrasta ja jossa kaikki ainekset sekoitetaan yhteen. Samanlainen ajatus on Muttiteatterissa:

— On miehiä ja naisia ja lapsia. Skaala on hyvä, ohjaaja Matleena Väisänen sanoo.

Matleena Väisänen opiskelee Kokkolassa Centria-ammattikorkeakoulussa esittävää taidetta. Väisänen opiskelee kolmatta eli toiseksi viimeistä vuotta ja valmistuu sitten teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. Koska opinnot vievät paljon aikaa, näytelmän pohjaksi valittiin valmis teksti.
Tekstiksi valikoitui Markku Pölösen "Emmauksen tiellä".

— Kun luvat oli saatu ja täälläkin tuli hyväksyntää niin lähdettiin siitä veistelemään. Se on kesäteatteriesitykseksi sopiva, siinä on teemoja jotka aina sytyttää ja pistää miettimään, Väisänen kertoo.

— Se kyllä istuu tänne Muholan kylälle oikein hyvin, Toini Hämäläinen lisää.

Niina Luomala

Toimittaja

Puhelin 0400 175 294
Sähköposti: toimitus@kotiseudunsanomat.fi

 

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta