Menu

Rapaiset helaravit avasivat ravikesän

HYS:n puheenjohtaja Martti Kuha kehui Hiekan Hippoksen rataa. Vaikka rapa roiskui ja vettä satoi rankasti, rata pysyi hyvänä. Etualalla sisäkaarteessa pihtiputaalaisohjastaja Matti Ryymin ja Satu-Tallin Sulo-Petteri. HYS:n puheenjohtaja Martti Kuha kehui Hiekan Hippoksen rataa. Vaikka rapa roiskui ja vettä satoi rankasti, rata pysyi hyvänä. Etualalla sisäkaarteessa pihtiputaalaisohjastaja Matti Ryymin ja Satu-Tallin Sulo-Petteri.

Pihtiputaan ravikesä avattiin helatorstaina rapaisessa ja koleassa säässä.
— Kymmenen vuotta olen ollut ja tämä on kaikkien aikojen kostein päivä, Pihtiputaan Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Martti Kuha päivittelee.


Seitsemän lähdön helaravit olivat vähän lyhemmät kuin mihin Pihtiputaalla on totuttu.

— Tarkoituksellisesti pantiin vähän vähemmän sarjoja. Paikallisravit saa olla vähän niukemmat, mutta Toto-ravit sitten venyvät, Kuha sanoo.

— Viime vuosina on päästy kesäraveissa siihen asemaan että jos jonnekin lähdetään niin Pihtiputaalle, Kuha sanoo. Yksi syy Hiekan Hippoksen vetovoimaisuuteen on rata.

— Nytkin sataa kauheasti mutta rata pysyy silti hyvänä kun pohja on läpäisevä.

Helaraveissa oli paljon paikallisia ohjastajia ja hevosia.

— Viime ja tänä vuonna paikalliset ovat alkaneet pärjätä paremmin. Ja onhan se perinne, että kilpailukausi aloitetaan läheltä.

Helaraveissa Pihtiputaalle tuli kaksi voittoa. Antti Ojanperä ja Tanner Stablen omistama Tanner Birdland voittivat ensimmäisen lähdön.
Haapajärveläinen Keijo Hakala taas ohjasti pihtiputaalaisen Matti Ryyminin Western Girlin voittoon seitsemännessä lähdössä.

Ravikesän suurin päivä tulee olemaan Pihtiputaalla sunnuntai 21. heinäkuuta. Ravit tulevat olemaan yhtä suuret kuin neljän vuoden takaiset radan 40-vuotisravit.

— Silloin sitoudutaan jakamaan palkintoina yli 30 000 euroa, Martti Kuha kertoo. Raveilla juhlistetaan samalla 150-vuotiasta Pihtipudasta, joten luvassa on juhlalähtö.

Kesäkuun ravit jäivät tältä kesältä pois, joten seuraavat ravit ovat juhlaravit.

— Nyt meillä on erittäin hyvät päivät kun samaan aikaan ei ole muualla, Suomen Hippos ry:n valtuuskunnassa oleva Martti Kuha tietää.

Niina Luomala

Toimittaja

Puhelin 0400 175 294
Sähköposti: toimitus@kotiseudunsanomat.fi

 

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta