Menu

Jokaisella valmistuneella on syytä juhlaan

Pihtiputaan lukiossa lakitetaan lauantaina 35 opintonsa päättänyttä nuorta. Kinnulassa yloppilaslakin saa painaa päähänsä 15 abiturienttia.

Määrä on harvinaisen suuri erityisesti Pihtiputaalla. Esimerkiksi Saarijärven lukiosta kirjoitti vain 21 lukiolaista ja Viitasaarellakin kirjoittaneiden määrä jäi Pihtipudasta pienemmäksi. Saarijärven tilanteen selittänee Jyväskylän ja Äänekosken lukioiden imu.

Pihtiputaalla lukion suosioon vaikuttavat onnistuneesti rakennetut ja hyvin toimivat erikoistumislinjat ja niiden ammattimainen markkinointi. Erikoistumislinjojen ansiosta uusien ylioppilaiden joukosta löytyy nuoria Reisjärveltä, Tampereelta, Espoosta, Sonkajärveltä, Äänekoskelta, Alavieskasta, Kempeleestä ja Eurasta.

Suorastaan historian siipien havinaa voi lauantaisessa lakkiaisjuhlassa aistia siksi, että ylioppilaiksi julistetaan maan ensimmäiset partio- ja johtajalinjan käyneet lukiolaiset. Marraskuussa eläköityvä rehtori Pentti Räisänen on tehnyt Pihtiputaan lukion eteen valkolakinnoston arvoisen työn.

Tulevana viikonloppuna valmistuu tuhansia nuoria myös muista opinahjoista kuin lukioista. Vaikka ylioppilaat juhlivatkin valmistumistaan näkyvimmin, on hyvä muistaa, että jokainen opintonsa onnistuneesti päättänyt nuori tai aikuisopiskelija on juhlansa ansainnut.

Heikki Jämsén

Päätoimittaja

Puhelin 0400 741 747
Sähköposti: heikki.jamsen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös