Logo
Tulosta tämä sivu

Lentopallojuniorien ja vetäjien kato huolestuttaa

Lentopalloa harrastavien juniorien määrä on pudonnut huolestuttavasti Pihtiputaalla, ja vetäjät tuntuvat kadonneen lähes tyystin.

Lentopalloväki on havahtunut etsimään tosissaan keinoja juniorituotannon pelastamiseksi.
Pudotus on huima, kun ajatellaan, että Plokilla oli parhaimmillaan tyttö- ja poikajoukkueet sarjapeleissä kaikissa ikäluokissa A:sta F:ään, mutta nyt sarjoissa pelaavat vain A-, B- ja D-tytöt.

Pihtiputaan lippulaiva LiigaPloki menestyy toki naisten mestaruusliigassa, mutta liigajoukkueeseenkin kaivattaisiin oman paikkakunnan pelaajia, jotta yleisö tuntisi joukkueen paremmin omakseen. Nyt avauskuusikossa on ainoastaan yksi pihtiputaalaissyntyinen, libero Anniina Matalamäki.

Lentopallojuniorien kato voi selittyä osittain sillä, että esimerkiksi Pudiksen vahva työ jääkiekon parissa on vetänyt nuoria puoleensa. Lajien vastakkainasettelua pitää kuitenkin välttää viimeiseen asti. Kaikki tekevät parhaansa omasta puolestaan. Kilpailu tuntuu olevan Pihtiputaalla rehtiä ja reilua.

Plokissa nähdään, että aivan ensimmäiseksi olisi löydettävä lisää vetäjiä, jotta lapsia voidaan innostaa mukaan joukkueisiin. Joukkueita kun ei voi koota ilman ohjaajia. Lapsiaan lentopalloharjoituksiin jättävät vanhemmat voisivat miettiä, olisiko heillä mahdollisuus jäädä salille vähän pitemmäksi aikaa ja olla mukana harrastuksessa.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi
Copyright Kotiseudun Sanomat - Kaikki oikeudet pidätetään.