Menu

Konsultit ja yritysagentit epäkiitollisen tehtävän edessä

Pihtiputaan kunta palkkasi viime kesänä kolmen vuoden pestiin elinkeinokoordinaattorin. Hänen tehtävänään on uusien yritysten löytäminen ja toimivien yritysten liiketoiminnan vauhdittaminen. Ilmeisesti tulokset eivät ole olleet ihan sitä mitä odotettiin, koska kunnanhallitus esittää tehtävänimikkeen muuttamista yritysagentiksi.

Nyt ovat Kinnula ja Kivijärvi puuhaamassa yhteisen elinkeinohenkilön palkkaamista. Tehtäväkuva on yksinkertainen: työpaikkojen saaminen ja elikeinoelämän monipuolistaminen uusien yritysten avulla.

Urakka näyttää paperilla rönsyttömäksi rajatulta ja sitä se ehkä onkin. Käytänto on toinen. Kunnissa on huomattu, että mollivoittoisen kehityksen myönteiseksi muuttavia johtajia kasvaa harvalla oksalla. Melkoinen agentti siihen pitäisi yrityspuolellakin löytää.

Kinnulalla, Kivijärvellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella toimii kuntien yhteinen kehittämisyhtiö Witas Oy, jonka arjen asiantuntemuksesta uudet ja toimintaansa kehittäneet yrittäjät antavat kiittäviä lausuntoja. Lähes jokainen yrittäjäksi ryhtynyt sanoo, että ilman kehitysyhtiön apua homma olisi jäänyt alkutekijöihinsä.

Kunnissa kannattaa ehkä hyödyntää ja tehostaa jo toimivia rakenteita, eikä rakentaa uusia päällekkäisorganisaatioita. Witas on osoittanut tarpeellisuutensa yrityselämän kehittäjänä.

Heikki Jämsén

Päätoimittaja

Puhelin 0400 741 747
Sähköposti: heikki.jamsen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös