Menu

Yhteinen omaisuus rapistuu ymmärtämättömyyden takia

Mustalaistie risteää Kinnulan ja Viitasaaren väliseltä maantieltä Naarajärven kohdalla Pihtiputaalle päin. Vanha tarina kertoo, että tielinjaus seuraili aikoinaan käytössä ollutta kärrypolkua ja siksi väylästä tuli mutkainen.

Ajan saatossa jyrkimpiä mutkia ja mäkiä on loivennettu, mutta vieläkin tie vaatii kulkijaltaan valppautta.

Mutkien ja mäkien lisäksi autoilija joutuu olemaan Mustalaistiellä tarkkana kuoppien, töyssyjen ja tien reuna-alueen päällysteeseen tulleiden terävien lohkeamien vuoksi.

Suurin osa Mustalaistiestä kunnostettiin perusteellisesti kymmenkunta vuotta sitten, mutta Pirttimäen suoralta Nelostielle johtava vajaan kymmenen kilometrin osuus jäi tuolloin tekemättä. Saatiin lupaus, että pätkä korjataan seuraavana kesänä.

Tuota seuraavaa kesää ei ole vielä tullut. Toive tien kunnostuksesta heräsi uudelleen viime kesänä, mutta silloinkin rahat ohjautuivat ilmeisesti tärkeämpiin tai päättäjiä lähempänä oleviin kohteisiin. Kohta toivo taas virisi, kun tie luvattiin laittaa kuntoon pian päättyvän kesän aikana. Ei laitettu, eikä korjausaikataulusta ole tietoa.

Kuinkahan pitkään Kinnulan ja Pihtiputaan kuntarajasta kertovat ruosteiset kyltit joutuvat seuraamaan Mustalaistien syvenevää rappiota ja todistamaan, miten huonosti yhteisestä omaisuudesta pidetään huolta.

Heikki Jämsén

Päätoimittaja

Puhelin 0400 741 747
Sähköposti: heikki.jamsen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös