Menu

Luonto yhä houkuttelevampi osa vapaa-aikaa

Tämän vuoden kolmas valtakunnallinen Luonnon päivä oli hyvin esillä Kinnulassa ja Pihtiputaallakin 17. kesäkuuta. Teemaan liittyen järjestettiin kolmisensataa tapahtumaa, joista näillä seuduilla oli näyttävin Koirasalmessa Kinnulan rajoilla järjestetty Nuku yö ulkona. Se keräsi noin viisisataa yöpyjää ja tuhatkunta kävijää. Ihmiset olivat loistavalla tuulella erinomaisesti järjestetyssä tempauksessa.

Koirasalmessa oltiin mukana myös valtakunnallisessa vapapäivässä, jossa kalaonneaan koittivat muun muassa Pihtiputaan 4H:n nuoret. Pihtipudas-Seura osallistui samaan aikaan omalla retkellään pohjoismaiseen luonnonkukkapäivään, kuten se on tehnyt alusta asti vuodesta 2004.

Luonnon päivän suuri suosio kertoo siitä, että suomalaiset kaipaavat edelleenkin luonnonrauhaa ja kiireettömyyttä, vaikka asukasvirta vie yhä kiihtyen kohti kaupunkeja. Päivän tapahtumiin osallistui 51 000 suomalaista, ja lisäksi noin 30 000 yöpyi kesäyössä tai suunnisti Jukolan viestissä.

Luonnon päivät huipentuvat Suomen luonnon päivään 26. elokuuta, jolloin Suomi liputtaa luonnolleen ensimmäisenä maailmassa. Kuorot kajauttavat kansallispuistoissa, valtakunnallista sienipäivää vietetään ja luomutilat avaavat ovensa. Kaikki siis vetämään lippua salkoon luonnon kunniaksi kahden kuukauden päästä!

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös