Menu

Yöpyövelit edistävät turvallisuutta havainnoiden ja dokumentoiden

Toiminnasta kiinnostuneet kokoontuvat seuraavan kerran Simon Autossa ylihuomenna keskikviikkona. Toiminnasta kiinnostuneet kokoontuvat seuraavan kerran Simon Autossa ylihuomenna keskikviikkona.

Pihtiputaalla aloittaa tänä syksynä yhdistys nimeltä Yöpyövelit.  — Tarkoitus on suorittaa Pihtiputaan alueella yöllistä partiointia ja havainnoida mahdollisia rikoksen tekijöitä ja yrittäjiä, Kimmo Järvelin kertoo. 

— Ei fyysisesti sekaannuta asioihin, vaan dokumentoidaan ja mahdollisesti seurataan, Alpo Paananen kertoo.

 

Yhdistys on parhaillaan kokoamassa jäsenistöä. Nyt mukana on toistakymmentä paikkakuntalaista miestä. Seuraavan kerran väki kokoontuu Simon Autoon keskiviikkona 25.9. klo 19.

Kokoukseen toivotaan mukaan kaikkia toiminnasta kiinnostuneita. Päällimmäinen kriteeri toimintaan osallistumisessa on ajokortti ja paikkakuntalaisuus, mutta sen lisäksi alueiden tuntemus ja luotettavuus ovat eduksi.

Käytännössä Yöpyövelit toimii niin, että vapaaehtoiset henkilöt partioivat vuorotellen. Tavoite on, että vuorossa on joka yö kaksi henkilöä. Yhdistykselle hankitaan puhelin, josta saa aina jonkun kiinni.

Partiolla on käytössään kamera, jolla voidaan tarvittaessa tallentaa ilkivallan tai rikoksen jälkiä tai mahdollisten tekijöiden rekisterinumeroita.
Partiot liikkuvat etupäässä Rupon, Putaanportin ja Arvolantien alueella, mutta yhdistys ottaa vastaan toimeksiantoja niin kunnalta, yrityksiltä kuin yksityisiltäkin.

— Jos lähtee vaikka kuukaudeksi lomalle niin voi soittaa, Järvelin sanoo. Kyseessä on rekisteröity, voittoa tavoittelematon yhdistys. Koska resurssit ovat rajalliset, töitä ei havitella ulkopaikkakunnilta.

— Tämä on ennaltaehkäisevää toimintaa. Epävirallisesti toiminta on jo alkanut, mutta seuraavassa kokouksessa luodaan säännöt, partointivuorot ja hinnasto, Järvelin kertoo.

Idea turvajoukosta ei ole hetken mielijohde, sillä varsinkin Nelostien läheisyys on aiheuttanut huolta ja ongelmaa jo vuosikausia.

— Valtiovalta on vähentänyt toimintaa. Toimintasäteet ovat suuria ja valtuudet pieniä, joten täällä pitää aktivoitua, turvajoukkojen toimijat perustelevat.

 

Niina Luomala

Toimittaja

Puhelin 0400 175 294
Sähköposti: toimitus@kotiseudunsanomat.fi

 

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta