Varoitus
  • JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 800
Menu

Karhu teki tuhojaan mehiläispesällä

Sähköaidoitettu mehiläispesä on saanut kyytiä karhun kynsissä. Sähköaidoitettu mehiläispesä on saanut kyytiä karhun kynsissä. Kuva: Sampsa Junikka

Karhu teki tuhojaan mehiläistarhaaja Kaija Tunkkarin tilalla. Tämän vuoden ensimmäiset mehiläispesävahingot huomattiin viime viikon maanantaina. Onnettomuus oli tapahtunut todennäköisesti paria päivää aikaisemmin. Tunkkari kertoo karhun tunkeutuneen pesälle täydessä sähkövirrassa olleesta aidasta huolimatta.

— Karhu oli yrittänyt tunkeutua aidan läpi useasta eri kohdasta ja lopulta onnistunut siinä. Se oli takertunut lankoihin ja raahannut niitä pitkästi mukanaan irrottaen matkallaan paljon sammalta.

— Näitä sattuu joka vuosi. Se on ihan liikaa. Hunajakarhuja on paljon, ja tilanne on räjähtämässä käsiin, Tunkkari päivittelee.

Suomen Mehiläishoitajain Liiton tietoon on tullut tänä keväänä ilmoitukset 53 tuhotusta pesästä. Kaija Tunkkari kertoo vahinkojen tapahtuvan erityisesti Suomenselän alueella, jossa karhujen määrä on suuri.
­

— Karhut pitäisi saada pysymään erämaassa. Niiden houkutteleminen haaskalle hunajan avulla aiheuttaa ongelmia, ja se tulisi lopettaa.

Osa karhuista viihtyy mehiläistarhojen lähettyvillä. Ne tekevät vahinkoa toistuvasti ja muita herkemmin.

— Metsästyksen tulisi kohdistua ensisijaisesti näihin nopeasti tunnistettaviin ongelmayksilöihin. Kaatoluvat pitäisi myöntää erityisesti vahinkoalueille, Tunkkari sanoo.

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta