Menu

Kerrostaloa viritellään Pihtiputaan keskustaan

Kerrostalon paikka olisi terveyskeskuksen viereisellä tontilla. Siitä purettiin kunnan omistamat Eerolan ja Tuulirinteen rakennukset kymmenen vuotta sitten. Tontin laidalla on terveyskeskuksen henkilökunnan käytössä oleva pysäköintialue. Kerrostalon paikka olisi terveyskeskuksen viereisellä tontilla. Siitä purettiin kunnan omistamat Eerolan ja Tuulirinteen rakennukset kymmenen vuotta sitten. Tontin laidalla on terveyskeskuksen henkilökunnan käytössä oleva pysäköintialue.

Pihtiputaan keskustaan suunnitellaan ensimmäistä asuinkerrostaloa noin neljäänkymmeneen vuoteen.

Kunnanhallitus varasi hanketta varten Keski-Suomen Betonirakenne Oy:lle terveyskeskuksen vieressä sijaitsevan 3 676 neliömetrin tontin ensi vuoden kesäkuun loppuun asti. Kunnanhallitus perusteli tavallista pidempää varausta hankkeen laajuudella.

Pihtiputaalla pääpaikkaansa pitävä Keski-Suomen Betonirakenne Oy on ilmoittanut kunnalle tavoitteekseen rakentaa toimijoiden yhteistyöllä tontille joko hoiva- ja asuinrakennuksen tai pelkän asuinrakennuksen. Rakennusoikeutta tontille tulisi saada noin 2 800 neliötä.

Keski-Suomen Betonirakenteen toimitusjohtaja Tuomas Skantz kertoo, että päätöksiä ei ole tehty mihinkään suuntaan, mutta keskusteluja hankkeesta on käyty joidenkin tahojen kanssa. Skantz pitää ensi vuoden alkua aikaisimpana ajankohtana rakentamisen aloittamiseksi, jos kaikki sujuisi ihanteellisesti. Asuntoja suunnitellaan etenkin vanhemman väen tarpeisiin.

Kerrostaloaikeet nousivat esille jo viisi vuotta sitten keskustan asemakaavan muutosta viriteltäessä. Kaavamuutosehdotus on parhaillaan nähtävillä. Kaavamuutoksen toteutuminen loisi mahdollisuudet kerrostalon rakentamiseen Tuulirinteen alueelle. Tavoitteena on mahdollistaa maaseutumainen, enintään nelikerroksinen kerrostalorakentaminen siten, että alimman kerroksen huoneistot voisivat toimia terveys- ja hyvinvointipalveluiden tiloina.

Pihtiputaalle on rakennettu vain kolme asuinkerrostaloa: Pihtilinna vuonna 1971 ja Hakatalot 1970-luvun loppupuolella.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta