Menu

Kinnula ulkoisti sote-palvelunsa pikavauhdilla

Ulkoistamissopimuksen allekirjoitusta juhlittiin lasillisella sampanjaa. Kilistelemässä vasemmalta yksikönjohtaja Mira Ilmoniemi, myyntijohtaja Pekka Manninen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Manu Toikkanen, valtuuston puheenjohtaja Markku Toikkanen, kunnanjohtaja Pekka Kanervio, sosiaalijohtaja Kirsi Alonen-Kinnunen ja liiketoimintajohtaja Laura Räty. Ulkoistamissopimuksen allekirjoitusta juhlittiin lasillisella sampanjaa. Kilistelemässä vasemmalta yksikönjohtaja Mira Ilmoniemi, myyntijohtaja Pekka Manninen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Manu Toikkanen, valtuuston puheenjohtaja Markku Toikkanen, kunnanjohtaja Pekka Kanervio, sosiaalijohtaja Kirsi Alonen-Kinnunen ja liiketoimintajohtaja Laura Räty.

Vaikka Kinnulan kunnan päätöksenteko on ollut viime vuosina aika ajoin tikkuista ja värikästä, yhdessä kuntalaisten elämään olennaisesti liittyvässä asiassa on edetty suoraviivaisesti.

Kinnulan kunnanvaltuusto hyväksyi 27. toukokuuta sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamisen Terveystalolle viideksitoista vuodeksi. Valmistelu on edennyt vauhdikkaasti ja sopimuspaperit allekirjoitettiin keskiviikkona. Terveystalo ottaa tuottajavastuun Kinnulan terveyspalveluista lokakuun alussa.

Yhteen hiileen puhallettiin epävarmuuden vuoksi. Kinnulassa tunnettiin aiheellisesti huolta siitä, miten takkuisesti etenevä sote- ja maakuntauudistus kohtelee pienten kuntien lähipalveluja. Kinnulalaiset halusivat varmistaa niiden säilymisen vähintään nykyisellä tasolla siirtämällä palvelutuotannon tunnetulle yksityiselle yritykselle, yhdelle maan suurimmista toimijoista. Aika näyttää, oliko päätös oikea.

Suomessa on menossa sosiaali- ja terveyspalvelujen uusjako. Osapuolina ovat julkinen sektori, hyvin menestyvät yksityiset yritykset ja palveluja käyttävät asiakkaat. Parhaimmillaan sote-uudistus synnyttää muutoksiin joustavasti reagoivan järjestelmän, jossa asiakas saa tarvitsemansa hoidon ja hoivan kohtuullisessa ajassa ja kohtuullisin kustannuksin. Kyse on uudistuksesta, jossa ei ole varaa epäonnistua.

Heikki Jämsén

Päätoimittaja

Puhelin 0400 741 747
Sähköposti: heikki.jamsen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta