Menu

Kinnulasta kuuluu kummia – Antero perusti maatilan

Antero Kinnunen osti suurimman osan karjastaan Pihtiputaalta. Lehmät pääsivät ensi kertaa uusille laitumilleen viikko sitten. Antero Kinnunen osti suurimman osan karjastaan Pihtiputaalta. Lehmät pääsivät ensi kertaa uusille laitumilleen viikko sitten.

Uuden maatilan perustaminen Kinnulaan on nykyään niin harvinainen tapaus, että se ansaitsee pienen palkinnon. Antero Kinnunen pani oman tilan pystyyn, ja Kinnulan maataloustuottajien yhdistys päätti muistaa nuorta isäntää MTK:n tuotekassilla kehujen kanssa.

Loppukesästä 23 vuotta täyttävä Antero Kinnunen osti vuoden alussa kirkonkylän kupeessa sijaitsevan Vuorelan tilan Pasi ja Pauliina Kuivaniemeltä.

— He siirsivät eläimensä Pasin kotitilalle ja myivät tämän minulle tyhjillään. Tuotanto alkoi 26. toukokuuta. Navettaan tehtiin täydellinen parsi- ja lietesäiliöremontti ja nyt navettaan menee 38 lypsävää, Antero kertoo.

Antero myöntää, ettei hänelle tule äkkiseltään mieleen, että joku muu olisi ruvennut perustamaan uutta tilaa Kinnulaan. Hänen ratkaisunsa on herättänyt syystäkin huomiota.

— Enemmän olen kuullut positiivista kannustusta, vaikka kyllä sitä toistakin puolta on tullut, mutta pitää antaa sen mennä vain toisesta korvasta pihalle, Antero naurahtaa.

Antero Kinnunen osti 26 lehmää Pekka ja Martta Tahvanaiselta Pihtiputaalta ja loput hän sai veljeltään Henry Kinnuselta. Henry jäi jatkamaan Keskitalon kotitilaa isänsä Kalevin jälkeen. Antero kertoo, että heillä oli joskus tarkoituksena perustaa Henryn kanssa maatalousyhtymä kotitilalle.

— Mutta se oli sen verran pienenlainen navetta, että ei siinä oikein ollut kannatusta. Siitä se ajatus jäi itämään minulle, ja kun Pasi rupesi kaupittelemaan tätä, niin puoli vuotta siinä laskettiin ja väännettiin, ja kyllä tähän sitten loppuviimein ruvettiin.

Antero tuumaa, ettei saa hirvittää, jos tämmöiseen rupeaa, vaikka hieman silti hirvittikin.

— Eniten jännitti, miten saan tuotannon käyntiin, mutta siihen olen ollut ihan tyytyväinen. Laskettiin niin tarkkaan, että ei tässä huonosti käy. Vuokraan Henkalta konekaluston. Ilman sitä panostusta tämä olisi ollut mahdoton urakka. Jos olisi pitänyt konekalusto hommata itselle, kustannukset olisivat nousseet liian koviksi.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta