Menu

Suomen Terveystalo tulossa Kinnulan sote-tuottajaksi

Kinnulan kunnan eläkkeelle jäänyt ylilääkäri Hannu Hämäläinen on käynyt auttamassa eläkepäivilläänkin terveyskeskusta lääkäripulassa. Hämäläinen tapasi terveyskeskuksen ovella Kaija Lindholmin ja Sofia-vauvan. Kinnulan kunnan eläkkeelle jäänyt ylilääkäri Hannu Hämäläinen on käynyt auttamassa eläkepäivilläänkin terveyskeskusta lääkäripulassa. Hämäläinen tapasi terveyskeskuksen ovella Kaija Lindholmin ja Sofia-vauvan.

Väistyvän Kinnulan kunnanvaltuuston viimeisessä kokouksessa on paljon pelissä ensi maanantaina. Valtuustolla on edessään Kinnulan kunnan historian suurimpiin kuuluva ratkaisu, kun se päättää kohua herättäneestä kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen ulkoistamisesta.

Kunnanhallitus asettui maanantaina ulkoistamisen kannalle. Se päätti, että Kinnulan sote-palvelut tuottaa Suomen Terveystalo Oy, jos valtuusto hyväksyy ulkoistamisen. Kunnanjohtaja Pekka Kanervio ei saapunut kokoukseen, joten kunnansihteeri Marja Lehtonen esitteli ulkoistamisasian kunnanhallitukselle.

Sampo Laitala (ps) esitti, että asian päättäminen siirretään uudelle valtuustolle, mutta esitys raukesi, koska muut kunnanhallituksen jäsenet eivät kannattaneet sitä.

Tuottajan valinta oli helppoa, sillä Suomen Terveystalo jäi lopulta ainoana jäljelle niistä viidestä yrityksestä, joilta kunta oli saanut osallistumishakemusilmoitukset. Attendo, Mehiläinen ja Coronaria eivät jättäneet lainkaan tarjousta ja Med Group veti tarjouksensa pois viime hetkillä torstaina.

Kunnanhallitus hyväksyi Med Groupin poisjäännin, koska Terveystalo oli sijoittunut joka tapauksessa parhaaksi palveluntuottajien vertailussa. Terveystalon tarjouksen hinta on lähes kaksi miljoonaa euroa.

Ulkoistettavana ovat terveyskeskuspalvelut, suun terveydenhuolto, mielenterveyspalvelut, kotihoito, tehostettu palveluasuminen Kotipihassa, vuodeosasto, kuvantamispalvelut, neuvola, psykologi sekä puheterapeuttia, jota ei nyt Kinnulassa ole.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta