Menu

Asiakaskato huolettaa MuurasMarketin kauppiaita

Jorma Mielityinen poikkesi navettakiireiden keskellä asioimaan Helena Kokkosen kassalla. — Onhan se tärkeää, että kylällä on oma kauppa. Olen minä joskus ajatellut, että saattaa se melko tiukkaa olla, Jorma Mielityinen mietti. Jorma Mielityinen poikkesi navettakiireiden keskellä asioimaan Helena Kokkosen kassalla. — Onhan se tärkeää, että kylällä on oma kauppa. Olen minä joskus ajatellut, että saattaa se melko tiukkaa olla, Jorma Mielityinen mietti.

Muurasjärven kyläkauppa MuurasMarketti täyttää kesällä viisi vuotta. Kauppiaat Marjo Orava ja Helena Kokkonen aikovat viettää myymälän synttäreitä jälleen valtakunnallisen kyläkauppapäivän yhteydessä. Suuri huoli on vain siitä, ettei syntymäpäivästä tulisi samalla kaupan hautajaiset.

— Pitäisi saada asiakkaita käymään. Parhaimmillaan heitä käy toistasataa, mutta hiljaisemmillaan on ollut 60 asiakasta päivässä. Se olisi jo pelastus, jos sata asiakasta päivässä ostaisi noin 20 euron ostokset. Siihen ei paljon tarvittaisi, Marjo Orava tuumaa.

Viime viikolla MuurasMarketti joutui lopettamaan bensiinin myynnin, kun polttoainetta ei ollut enää varaa tilata. Muuten kaupan tukkulaskuja ei pystytä maksamaan. Myös diesel alkaa olla lopussa. Uusia polttoainetilauksia ei enää kaupalle tehdä.

— Nythän meille tulee tukkukuorma enää kerran viikossa, kun alussa kuorma tuli kolmesti viikossa, Marjo Orava kertoo.

Veto käy isoihin kauppoihin. Haapajärvelle avattiin äsken Tokmanni ja se on houkutellut muurasjärveläisiäkin.

— Kyllä minä ymmärrän, että siellä kiinnostaa käydä. Kävin minäkin äitini kyydissä katsomassa. Käyn myös Haapajärvellä Halpa-Hallissa kenkä- ja vaateostoksilla, mutta voisihan ruokaa ja päivittäistavaroita ostaa omalta kylältä, Marjo Orava toivoo.

Isojen kauppojen aukiolon vapautuminen oli pienille kaupoille huono uutinen.

— Viime kesä meni ihan päin prinkkalaa. Lomalaisia ei ollut kovin paljon. Myynti oli 20 000 euroa vähemmän kuin edellisenä vuonna touko-kesäkuussa. Se oli aika kova isku näin pienelle kaupalle.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta